divendres, 20 de juliol del 2012

West Northland

Northland és la part més septentrional de l'illa nord, la que queda per sobre Auckland. Enfilem la costa oest cap amunt i agafem una de les úniques carreteres de peatge del país. Però tot i així, hi ha una carretera alternativa gratuïta, i l'agafem. Visitem el parc nacional Waipoua Forest, on hi ha els kauri més emblemàtics. Aquí hi ha els més grans i vells del país: poden tenir, diuen, entre 2500 i 3000 anys. Estan superprotegits, i si no, fixeu-vos què cal fer abans d'entrar en un bosc de kauris.


Sí senyors, s'ha de desinfectar les bótes per evitar que els arbres agafin cap malaltia. A la dreta hi ha un bidó amb aigua barrejada amb desinfectant i la reixa de l'esquerra serveix per treure tot el fang que puguem portar d'alguna excursió anterior. Resulta que els kauris són arbres selvàtics i tenen les arrels molt poc profundes, i això fa que els puguem fer mal. És per això que hi ha moltes passareles i barreres per evitar xafar les seves arrels i un excés de cartells que t'obliguen a seguir el camí.



Sembla ser que els primers colons que van arribar a l'illa i van veure aquesta arbres es van adonar que els anirien molt bé per construir vaixells amb la seva fusta, ja que són molt grans i no tenen branques en bona part del seu tronc, i aleshores la fusta es pot treballar molt més fàcilment. De fet, abans que arribessin els anglesos, poblaven tota aquesta regió de Northland. Per això i pel seu origen tan antic, es tracta d'uns arbres històrics i altament protegits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada