divendres, 27 de juliol del 2012

East Coromandel

Comencem a baixar per l'oest de la península de Coromandel, sabent que ens espera un llarg camí de cotxe en un dia bastant tapat i plujós a estones, fins que arribem a la Cooks Beach. És precisament aquí on es creu que el capità James Cook va trepitjar terres neozelandeses per primera vegada. Aquesta platja pertany a la Mercury Bay, i és que des d'aquesta badia, Cook va observar el novembre de 1769 el trànsit de Mercuri sobre el Sol.


Prop d'allà, visitem la Cathedrals Cove. La caminada perfecta: 1h i mitja per unes vistes impressionants! La zona és d'origen volcànic i com que s'erosiona fàcilment es poden observar formacions molt curioses i alhora espectaculars. Des del poble de Hahei s'agafa la carretera que duu a Cathedrals Cove i des de l'aparcament es comença a caminar en direcció a la primera de les cales: Gemstone Bay, formada per blocs de pedra enormes.






Més endavant, hi ha la Stinray Bay, però ens la saltem perquè s'està fent fosc i volem veure la Cathedrals Cove, que està més enllà. Allà veiem una de les escultures naturals més increïbles del país, el Te Hoho, un tros de terra que fa molt de temps estava lligat a la costa, però que l'erosió del vent i del mar l'ha deixat separat.




Però per veure el Te Hoho, cal travessar el Hole in the Rock aprofitant els moments en què les onades tornen enrera.



A la tornada al cotxe se'ns comença a fer fosc, fins que finalment arribem de nit a Hot Waters Beach i no podem excavar la nostra piscina termal particular a la sorra. Però el temps tampoc està per fer banys.Viatgem cap al sud de fosc i fem nit a la carretera, prop de Tairua. Adéu Coromandel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada