divendres, 27 de juliol del 2012

Tamaki Maori Village

Per tot el país hi ha poblats maorís, però sobretot es concentren a la part central de l'illa nord. Així doncs, vam aprofitar aquell vespre a Rotorua per visitar un d'aquests poblats, però va ser més que una simple visita. Per començar, ens van venir a buscar amb un autobús i el conductor era un animador maori amb molt sentit de l'humor. Dins l'autobús mateix va triar un "voluntari" perquè fos el representant de tots en el ritual de presentació. Ell i dos nois més representaven els tres autobusos gairebé plens que vam assistir a l'espectacle. Allò era un espectacle cultural maori on ens van ensenyar rituals, jocs, cultura i molta llengua, literalment. Alguns, fins i tot, vam ballar el ritual dels All Blacks.


Després vam entrar en una mena de teatre fet amb fustes i sostre de palla on ens van fer una demostració dels balls típics maoris. També van cantar i tocar la guitarra. Després ens van passar un vídeo de la història de Nova Zelanda des dels primers pobladors fins a l'actualitat, on no deixaven gaire bé els anglesos.



I finalment vam sopar en un menjador tots els assitents (turistes, és clar!). Vam menjar hangi, que són aliments cuits aprofitant la calor que desprèn el terra. Abans de sopar ens van ensenyar com es preparava tot plegat, però allà només vam veure com ho treien de sota terra un cop era tot cuit.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada