dimecres, 15 d’agost del 2012

Mackenzie Country


Una mica més al nord ens desviem cap a l'interior per visitar el Mackenzie Country i les planes de Canterbury. Arribem a Lake Tekapo i prenem vistes del llac de color turquesa. El color es degut a la farina de roca, un sediment d'origen glacial, que es va formar per la fricció del fons rocós de la glacera amb el fons del llac. Es van desprendre partícules molt fines que han acabat a la superfície del llac i que li donen aquest color tan característic.


Pugem al Mount John Observatory amb la caravana. Diuen que és el lloc on es pot gaudir dels millors cels nocturn de l'illa, i per això hi han instal·lat un observatori. Hi ha uns quants telescopis, algun destinat estrictament a recerca científica. Però el que està clar és que són les visites guiades als telescopis turístics els que donen més diners a la zona. Només està a uns 1000 metres d'alçada però des d'allà es pot veure bona part de l'illa sud, fins als Alps ben nevats.


Al vespre i amb temperatures sota zero, no hi ha res millor que un bany a les piscines termals al costat del camping. Qui ho havia de dir, que faríem servir tantes vegades el banyador!



El nom de Mackenzie surt de James Mackenzie, un llegendari lladre d'ovelles que rondava per allà a la dècada del 1840. Robava ovelles i se les enduia per aquestes terres aleshores deshabitades i que només ell coneixia, i així es podia escapar molt més fàcilment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada