dimecres, 8 d’agost del 2012

Punakaiki


Més al sud, però encara a la West Coast és imprescindible parar al poble de Punakaiki. En primer lloc, les Pancake Rocks són un must-see pels kiwis. Si no ho tenim mal entès, es van formar fa uns 30 milions d'anys en el fons marí, a partir de fragments d'animals i plantes morts, que es van anar acumulant i compacatant per la pressió de l'aigua, de manera que es van anar solidificant en capes dures i toves alternades. L'activitat sísmica ha fet aflorar aquestes columnes a la superfície i la posterior erosió de la pluja, el vent i la mateixa aigua del mar han fet la resta, fins a donar lloc a figures calcàries com aquesta.



Com que és difícil imaginar la força de l'aigua només amb una foto, a sota us deixem un vídeo on es veu una mica millor. Aquí s'entén com l'aigua pot arribar a esculpir un paisatge i fer construccions tan curioses com aquestes.



També és molt interessant passejar per la riba del riu que desemboca a la vora, el Pororari River. Hi ha una vegetació molt densa que arriba ben bé fins l'aigua del riu i, fins i tot, creix sobre del tronc d'un arbre mort al mig del riu. El camí és a trossos de sorra, perquè de fet, la caminada comença gairebé a la platja.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada