dijous, 9 d’agost del 2012

Franz Joseph

Ens dirigíem a aquest poble per fer una de les activitats estrella: el helihike o vol amb helicòpter + caminada per la glacera. Haviem reservat el més car, pero no el vam poder fer perquè feia un vent que s'emportava la caravana. Això que feia un sol radiant i no hi havia un trist núvol al cel. Aixi que vam aprofitar per visitar la glacera del poble veí de Fox, tot i que només et deixaven arribar a tocar el gel.

L'endemà no feia vent, pero sí el mateix sol, i ja ens tens vestits com el capità pescanova (però de color blau) i amb uns grampons penjats al coll. Vam pujar a l'helicòpter i en pocs, molt pocs minuts, som al mig de la glacera. El guia ens porta cap a baix per passar per un forat en el gel.


Però quan és l'hora d'explorar la part de dalt, ens diu que és inestable i ens quedem amb ganes de més. Tot allò esta farcit de turistes i guies com el nostre grup. Els guies fan certa gràcia perque en comptes de portar piolets, porten pics, amb el mànec de fusta i que pesen molt, només per fer escalons als pixapins que som per allà!


Per acabar de rematar el dia, ens banyem a les Hot Pools de Franz Joseph, inclòs amb el helihike. Per cert, la glacera i el poble es diuen així perquè aquest és el nom del rei austríac de l'època (finals segle XVIII) que va subvencionar les expedicions de Julius Haast, un muntanyista i explorador, austríac també i que, sigui dit de pas, va fundar un poble amb el seu nom una mica més al sud.

3 comentaris:

  1. Ooooh!! Amb fotos milloren molt les explicacions!!! ;)
    Encara que una mica turista, l'experiència ha de ser molt maca!!

    ResponElimina
  2. Tan esforç que hem dedicat amb tu Moi, per acabar fotent el pixapí d'aquesta manera... Desagraït!

    ResponElimina
  3. Marta, ara que som a casa ja podem penjar fotos... I vídeos també! Tens raó, és una mica més divertit si veus fotos, eh!
    Josep, de vegades no te'n pots escapar, de fer el pixapí!

    ResponElimina